Honden

Bij GroenRijk Assen ben je op het juiste adres voor alles voor jouw hond. In ons tuincentrum vind je namelijk een gespecialiseerde dierenwinkel waar je terecht kunt voor onder andere hondenvoer, hondenmanden, hondenspeeltjes, hondentuigen, halsbanden en riemen. Bij ons vind je alles voor jouw huisdier. Kom gerust eens langs en neem jouw trouwe viervoeter gewoon lekker mee!

Hondenspeelgoed: om te vermaken én om te trainen

Hondenliefhebbers kijken hun ogen uit bij GroenRijk Assen. Voor jouw hond hebben wij een ruim aanbod aan voeding, speelgoed en verzorgingsartikelen. Wij verkopen vele merken voeding met daarnaast ook diepgevroren vers vlees. In ons tuincentrum vind je een ruim aanbod in piepbeesten, kauwkluiven, tussendoortjes en hulpmiddelen om jouw hond te trainen en te activeren. Met speelgoed kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je hond probleemgedrag gaat vertonen door verveling. 

Welke soorten hondenspeelgoed vind je in ons tuincentrum:

 • Speelgoed om te kauwen - Veel honden houden ervan om ergens op te kunnen bijten of te kauwen. Dit speelgoed heeft ook nog een goede functie, want het geeft tijdens het kauwen gelijk verzorging van het gebit.
 • Speelgoed voor het apporteren - Honden vinden apporteren vaak een geweldig spelletje. Er is een ruim assortiment met speciaal speelgoed voor het apporteren. Naast ballen, frisbees en apporteerblokken kun je ook ander speelgoed gebruiken om dit te trainen.
 • Speelgoed voor in het water - Tijdens de warme dagen is het voor honden heerlijk om lekker af te koelen in het water. Er zijn dan ook speciale soorten speelgoed die in het water blijven drijven. 

Honden zijn het liefst in de buurt van hun baasje. Ze hangen graag bij je rond, schaf daarom meerdere kussens aan. De meeste hoezen zijn eenvoudig te wassen. Dat is natuurlijk enorm handig! Zo heb je in een handomdraai weer een lekker fris kussen voor jouw hond. Sommige honden vinden een mand juist weer fijner. Doordat hondenmanden een opstaande rand hebben, geeft dit de hond een veilig gevoel. Voor de hondenbench vind je bij ons lekkere kussens of matrassen. Jouw hond ligt dan heerlijk comfortabel in zijn bench. Borstel de vacht van jouw hond ook regelmatig om zo eventuele klitten te voorkomen. Bij GroenRijk Assen vind je diverse borstels, kammen en scharen voor elke type vacht. Houdt jouw hond van rennen door plassen, springen in sloten en van lekker ravotten in de modder? Met speciale hondenshampoo en conditioner is hij na een wasbeurt zo weer lekker fris en fruitig. Dus wat je ook nodig hebt voor jouw hond? Bij ons tuincentrum in Assen vind je alles!

Hondenspeelgoed Assen

De hondenvoeding en hondensnacks in Assen

Voor het welzijn van honden is de juiste hondenvoeding erg belangrijk. Voor sommige honden is specifieke voeding heel belangrijk terwijl de andere hond weer veel gemakkelijker is met voeding. De specifieke behoefte hangt onder andere af van de leeftijd, het ras, de levensstijl. Soms spelen gevoeligheid of medische klachten een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste hondenvoeding. Weet je niet precies wat jouw hond nodig heeft of wil je meer informatie over de verschillende voersoorten? Vraag dan advies aan onze medewerkers. Zij helpen graag bij het maken van de juiste keuze.

Top merken hondenvoeding in Assen

Bij ons in het tuincentrum in Assen hebben wij een breed aanbod hondenvoeding van onder andere:

 • Prins
 • Renske Natural Petfoods
 • Fokker
 • Jarco
 • Kronch
 • Eukanuba
 • Pedigree

Wij hebben meerdere merken in het assortiment opgenomen, iedere hond en iedere hondeneigenaar heeft andere wensen en eisen. Zit het voer voor jouw hond er niet bij? Vraag aan onze medewerkers of wij het voor je kunnen bestellen. 

Hondenvoeding Assen

Leuke weetjes over honden

Onze trouwe viervoeters zorgen voor gezelligheid. Een hond is altijd blij wanneer je thuiskomt en gaat het liefst bij je op schoot zitten. Wist u bijvoorbeeld ook dat honden zelfs kunnen lachen? Dit is uit onderzoek gebleken, deskundigen hebben kunnen aantonen dat honden lachen in de vorm van hijgen. We hebben nog enkele leuke weetjes voor je op een rijtje gezet. 

 • De kleinste hond ooit geregistreerd was een Maltees en woog slechts 113 gram toen hij volgroeid was!
 • De neus is  de beste vriend van een hond. De hondenneus heeft maar liefst 220 miljoen geurcellen. Even ter vergelijking: mensen hebben 'maar' 10 miljoen geurcellen. Honden hebben dus echt een hele goede neus.
 • De neus van een hond is als een vingerafdruk van de mens. Het patroon van de neus is van ieder hond uniek.
 • Honden kunnen zo goed ruiken dat ze zelfs ziektes bij mensen kunnen herkennen. Honden hebben geweldige neuzen! Ze ruiken allerlei dingen, met inbegrip van kanker, epilepsie en diabetes! Onderzoekers geloven dat honden de vage geuren kunnen oppikken die door de abnormale cellen worden afgegeven.
 • Chocolade is slecht voor je hond maar er zijn nog meer schadelijke voedingsstoffen. Zelfs een klein beetje van het volgende kan nierfalen bij honden veroorzaken: druiven, rozijnen, chocolade, macadamia noten, gekookte uien, of dingen met cafeïne kunnen ook schadelijk zijn. Ook zaden van de appel en peer bevatten kleine sporen van arseen, wat dodelijk kan zijn voor je hondje!

Vragen over jouw hond?

Vragen over de voeding, verzorging of gedrag van jouw hond? Kom naar GroenRijk Assen en vraag het aan de medewerkers bij ons op de dierenafdeling, zij helpen je graag verder. Bekijk onze openingstijden en dan zien we je hopelijk gauw in onze dierenwinkel. Neem gerust jouw hond mee tijdens je bezoek. Dat vinden wij alleen maar leuk en jouw hond vast ook!!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel