Kamerplanten

Kamerplanten zijn onmisbaar in jouw  interieur. Bij GroenRijk Tuk vind je een ruime aanbod  aan verschillende soorten kamerplanten vers van de kweker. In ons tuincentrum hebben wij grote keuze in groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten, cactussen, vetplanten en leuke arrangementen voor in huis.

Met kamerplanten kan je  namelijk een gezellige en persoonlijke sfeer creëren en haal je zo een stukje natuur in huis. Natuurlijk schaf je een kamerplant voornamelijk aan voor zijn uitstraling binnen jouw woning, maar dat is niet het enige voordeel. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:   

Voordelen van kamerplanten

  • Kamerplanten geven je rust 

Dit is misschien het belangrijkste argument om planten in huis te halen. In deze hectische maatschappij hebben we steeds minder groen om van te genieten. Met planten in huis haal je een stukje natuur in huis. Omringd worden door planten heeft een positief effect en geeft een Zen gevoel. Ook  is gebleken dat mensen in de buurt van levend groen minder gestrest zijn  dan mensen in een ‘plantloze’ omgeving.    

  • Gezondheidsvoordelen van kamerplanten

Wist je dat kamerplanten goed zijn voor de gezondheid? Binnenbeplanting zuivert namelijk de lucht van schadelijke stoffen afgegeven door bijvoorbeeld tapijten, meubels, bouwmaterialen. Door verdamping maakt binnengroen de lucht minder droog waardoor mensen minder hoofdpijn hebben en zich beter kunnen concentreren. Planten verminderen de CO2-concentratie en produceren zuurstof.  

  • Gunstig luchtvochtigheidsgehalte

Kamerplanten zorgen op natuurlijke wijze voor een gunstig luchtvochtigheidsgehalte. De aanwezigheid van kamerplanten maakt de lucht frisser en de luchtkwaliteit wordt als prettig ervaren.

  • Met planten meer sfeer

Natuurlijke elementen spelen een belangrijke rol binnen onze huidige woontrends. Of je nu planten naar het balkon of de tuin haalt of ze lekker binnenshuis plaatst, een beetje groen mag niet ontbreken. Kamerplanten spelen dan ook een essentiële rol bij het verkrijgen van meer sfeer binnen de ruimte.

 

  

Trendy kamerplanten  

Benieuwd naar de meest trendy kamerplanten van nu? Hieronder vind je een handig overzicht van trendy plantensoorten om je te inspireren.

Urban jungle is de trend van nu! Wie wil dat nou niet? Een interieur vol groene, gezellige planten. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos – in dit geval de plant – niet meer ziet, hebben we voor jou de meest hippe groene planten op een rijtje gezet.

 

 

Naast Urban Jungle is Hydroponie ook een plantentrend van dit moment.

Dit zijn planten die met de wortels in water staan. Hierbij geniet je niet alleen van de mooie glas-plant combinatie, maar kun je ook de wortels van alle kanten zien groeien. Voordeel is dat je met deze trend de plant nauwelijks water hoeft te geven. Lees hier meer over Hydroponie

 

Voeding en een pot voor uw kamerplanten

In de potgrond voor kamerplanten zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen. Vraag ons gerust om advies! Ook als het gaat om (automatisch) water geven van de planten. Ook bieden wij voor iedere plant mooie bijpassende bloempotten en plantenbakken - groot klein en van diverse materialen als keramiek, glas en kunststof. 

Kamerplanten kopen

Kom langs in ons tuincentrum in Tuk voor een breed assortiment verse en goedkope kamerplanten. Je kunt kamerplanten kopen in alle soorten, maten, kleuren en prijzen. Iedere week hebben wij een zeer scherpe weekaanbieding van leuke tuinplanten of kamerplanten. Bij ons vind je ook makkelijke kamerplanten, zoals kamerplanten die van schaduw houden. Wil je advies bij kamerplanten kopen of heb je een vraag over een bepaalde plant? Neem vooral contact met ons op of spreek iemand aan in het tuincentrum. Graag tot ziens bij de specialist in  kamerplanten, GroenRijk Tuk!