Tuinplanten

Groen inspireert, geeft plezier en ontspanning. Groen is goed voor je gezondheid! 

Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Groen helpt ons tegen wateroverlast, groen zuivert de lucht en zorgt ervoor dat wij minder stress ervaren. En niet te vergeten je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij maar ook de vogels, vlinders, egels en vele andere dieren vinden hun voedsel in het groen. 

Dus waarom je tuin vullen met stenen? Geef groen de ruimte! Bij Groenrijk Tuk ben je op het juiste adres voor al jouw tuinplanten. Maak van jouw tuin een levende tuin! 

 

Soorten buitenplanten bij GroenRijk Tuk:

 

Planten voor iedere plaats

Het mooie aan planten is, dat er voor bijna iedere plaats wel een geschikte plant te vinden is. Heb je een zonnige tuin of juist een tuin met veel schaduw? Gaat jouw voorkeur uit naar rustige tinten of houd je meer van felle kleuren? Voor iedere tuin en wens is er een passende plant te vinden. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Wij hebben planten in vele soorten en alle seizoenen. Niet alleen in de lente en zomer, maar juist ook in de herfst en winter kunnen mooie, kleurrijke planten of combinaties van verschillende bladvormen en bladstructuren het verschil maken.

 

 

Een tuin vol vogels, vlinders en bijen

Wil jij graag meer vogels, vlinders en bijen en in je tuin? Met een vogelhuisje, insectenhotel en de juiste planten en bloemen wordt jouw tuin een levende tuin! Wij hebben op ons tuincentrum in Tuk verschillende concepttafels met vaste planten speciaal voor de vlinders en de bijen. Naast de verschillende soorten planten die de vogels, vlinders en bijen aantrekken zijn er ook andere factoren die zorgen voor meer biodiversiteit in jouw tuin. Zo bieden stapelmuurtjes leefruimte aan allerlei insecten. Deze insecten dienen weer als voedsel voor de vogels en amfibieën die er tevens hun schuil- en overwinteringsplaats vinden. Of maak een takkenril van snoeihout achter in je tuin. Deze biedt leefruimte voor insecten, vogels, kleine zoogdieren en paddenstoelen. Ook is een composthoop favoriet! Vooral egels, vlinders en wormen overwinteren er graag. Onze medewerkers adviseren je graag over de mogelijkheden om meer biodiversiteit in je tuin te krijgen.

 

 

Tuinplanten kopen in Tuk

Ben jij benieuwd geworden naar  ons assortiment tuinplanten? Kom dan gerust een keer langs bij GroenRijk Tuk. Onze medewerkers zijn ware groenspecialisten die jou graag inspireren en adviseren! GroenRijk maakt jouw leven groener! Klik hier voor onze openingstijden

 

Lees hier meer over vlinders in je tuin