Tuingereedschap

Om tuin, terras of balkon goed te kunnen onderhouden, kun je niet zonder goed tuingereedschap. Tuingereedschap zorgt er bijvoorbeeld voor dat je gemakkelijk in de tuin kunt spitten, snoeien of harken. Om tuingereedschap te kopen, ben je bij GroenRijk Assen op het goede adres. De medewerkers van ons tuincentrum in Assen helpen je graag bij het uitzoeken van het juiste gereedschap. 

 

Basis tuingereedschap

Om lekker in de tuin te kunnen rommelen heb je een basis aan tuingereedschap nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Spade - Bij het kiezen van de juiste spade (ook wel schop genoemd) is de lengte van de steel belangrijk. Bij het kiezen van de juiste lengte wordt je rug niet belast bij het gebruik van de spade.
 • Schoffel – Heb je een lichte vorm van onkruid in de tuin? Dan kunt je met een schoffel dit onkruid gemakkelijk verwijderen. 
 • Hark - De hark gebruik je bijvoorbeeld wanneer grind of aarde geëgaliseerd moet worden. Daarnaast is een hark ook erg handig wanneer je los onkruid bij elkaar wilt harken.
 • Greep - Een greep is een zeer stevige vork met vier tanden waarmee gemakkelijk grond omgespit kan worden. 
 • Snoeischaar - Ook een snoeischaar kan zeker niet ontbreken in de basis tuingereedschap. Wij adviseren je om een snoeischaar te kiezen met roestvrijstalen messen. Ook voor linkshandige mensen zijn er snoeischaren in ons tuincentrum te koop.
 • Plantschep - Een plantenschep is natuurlijk erg handig wanneer u bijvoorbeeld bollen gaat planten. Plantenschepjes zijn in verschillende maten te verkrijgen. Zelfs voor het planten van wat grotere planten zijn geschikte plantenscheppen te vinden.
 • Takkenschaar - Voor het snoeien van bijvoorbeeld kleine bomen of stuiken is een takkenschaar erg handig. 
 • Drietandkrabber - De drietandkrabber heeft drie haken die door de grond gehaald kunnen worden. Met de drietandkrabber kunt u gemakkelijk de grond loshalen en onkruid loshalen.

 

Onderhouden van tuingereedschap

Om lang plezier van jouw tuingereedschap te hebben, is het verstandig om het gereedschap goed te onderhouden. De tuingereedschap experts van ons tuincentrum in Assen hebben enkele onderhoud tips voor je op een rijtje gezet:

 • De verschillende soorten snoeigereedschap kun je scherp houden door deze af en toe eens te slijpen.
 • Aan sommige soorten tuingereedschap zit een houten steel. Deze kun je  verzorgen met lijnzaadolie. Op deze manier zal het hout niet los gaan zitten.
 • Om te voorkomen dat er onnodig water in de kruiwagen of gieter blijft staan, kunt u deze het best op z'n kop zetten.
 • Een tuinslag dient nooit lang in de zon te liggen. In de slang blijft altijd een laagje water achter en door de warmte van de zon kan dit de legionellabacterie veroorzaken.
 • Zit er een roestplekje op het gereedschap? Schuur deze dan weg met een klein stukje schuurpapier en vet hem vervolgens in.

 

Tuingereedschap kopen in Assen

Kom eens een kijkje nemen op onze tuingereedschap afdeling bij GroenRijk Assen. Naast de basis tuingereedschap verkopen wij uiteraard ook elektrisch tuingereedschap, zoals bijvoorbeeld grasmaaiers, snoeischaren, bladblazers en heggenscharen. Dan kun je meteen ook ons ruime assortiment met tuinplanten en bloempotten zien! Ons tuincentrum is ook gemakkelijk te bereiken wanneer je in Smilde, Norg, Vries of Rolde woont, dus kom gerust eens langs. Plan hieronder de route en dan hopen we je snel een keer te mogen verwelkomen!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment