Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse cipres, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn goudgeel. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Ben je op zoek naar Chamaecyparis pisifera 'Plumosa Aurea'? De Chamaecyparis pisifera 'Plumosa Aurea' is ook wel bekend als Japanse cipres. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 700 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaecyparis pisifera 'Plumosa Aurea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Japanse cipres Wetenschappelijke naam: Chamaecyparis pisifera 'Plumosa Aurea' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Chamaecyparis Familie: Cupressaceae Bladkleur: Geel
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 700
  • Giftig: Nee