Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pijpbloem, familie van de Aristolochiaceae. De bloemkleur is purperbruin en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de halfschaduw, waar het 's zomers niet te warm wordt Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Aristolochia durior? De Aristolochia durior is ook wel bekend als Pijpbloem. Deze Aristolochiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aristolochia durior? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Pijpbloem Wetenschappelijke naam: Aristolochia durior Type plant: Heester
  • Geslacht: Aristolochia Familie: Aristolochiaceae Bloemkleur: Bruin, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee