Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Winterbloeier, familie van de Oleaceae. De bloemkleur is geelwit en de bloeitijd is van ca. februari tot en met maart. De bladeren zijn frisgroen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Chimonanthus praecox? De Chimonanthus praecox is ook wel bekend als Winterbloeier. Deze Oleaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 300 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chimonanthus praecox? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Winterbloeier Wetenschappelijke naam: Chimonanthus praecox Type plant: Heester
  • Geslacht: Chimonanthus Familie: Oleaceae Bloemkleur: Geel, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Februari, Maart
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee