Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Aethionema, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Aethionema armenum 'Warley Rose'? De Aethionema armenum 'Warley Rose' is ook wel bekend als Aethionema. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 15 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aethionema armenum 'Warley Rose'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Aethionema Wetenschappelijke naam: Aethionema armenum 'Warley Rose' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aethionema Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee