Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Anemonella, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is roze gevuld en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Anemonella thalictroides 'Dubbel Roze'? De Anemonella thalictroides 'Dubbel Roze' is ook wel bekend als Anemonella. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 20 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Anemonella thalictroides 'Dubbel Roze'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Anemonella Wetenschappelijke naam: Anemonella thalictroides 'Dubbel Roze' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anemonella Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee