Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nieuwnederlandse aster, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Ben je op zoek naar Aster novi-belgii 'Patricia Ballard'? De Aster novi-belgii 'Patricia Ballard' is ook wel bekend als Nieuwnederlandse aster. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 90 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aster novi-belgii 'Patricia Ballard'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Nieuwnederlandse aster Wetenschappelijke naam: Aster novi-belgii 'Patricia Ballard' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aster Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee