Nieuw in ons assortiment! Bokashi emmer en Tuinbox

Nieuw in ons assortiment! Bokashi emmer en Tuinbox

Zaterdag 28 september is er tussen 11.00-16.00 uur een informatiestand aanwezig waar EM Agriton Natuurlijk Actief u alle informatie en advies kan geven over het bevorderen van de bodemvruchtbaarheid en de verschillende producten. Klik hier voor meer info over 28 september

Info over de Bokashi-keukenemmer:
Met de Bokashi-keukenemmer fermenteer je je eigen keukenresten in huis. Deze resten meng je met een beetje Bokashi-starter en zo ontstaat er waardevol organisch materiaal. Je maakt van je eigen organische resten dus een bodemverbeteraar die zowel de voeding, de structuur, de water- en luchthuishouding en het leven in de bodem bevordert. De toegevoegde Effectieve Micro-organismen in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse GFT-resten fermenteren en dus niet gaan rotten.
 
Hoe gebruiken ?
Je kan zelf GFT-Bokashi maken van kleingemaakt keuken¬resten en iedere andere soort plantenresten. Bij een goede fermentatie krijgen rotting en stank geen kans.

Bereiding:
1. Snij de GFT-resten in stukjes van maximaal 5x5cm.
2. Verdeel een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de bodem van de keukenemmer.
3. Breng een laag van verse GFT-resten in de emmer.
4. Verdeel opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de GFT-resten.
5. Druk de GFT-resten aan.
6. Sluit de Bokashi-keukenemmer goed af met het deksel.
7. Herhaal dit proces tot de emmer vol is.

Meer informatie over de producten kunt u vinden op www.emna.eu/nl


 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...